Mar 20, 2013

50 sen

paru sambal yang garing..pedas2 manis
memang takkan di tolak..
sanggup lah ratah macam tu sesaja
sesekali jumpa yang sedap, memang harus lah diulang..
alhamdulillah.
nikmat makan
entah kenapa satu masa tu, 
tertanya macamana akak meniaga ni kira harga untuk lauk tu
dan jawapanya untuk setiap kepingan,
yang pada mata kasar saya tidak bersaiz standard
dan bersaiz 3 jari halus kanak2 atau 2 jari montel dewasa
bernilai 50sen
adeh..
tapi yelah..
upah memotong, goreng, masak etc
semua tu kan kos
penat tu sebenarnya kalau nak wat sendiri
jadi mungkin berpadanan dengan harga y diletak..
ermm teringat masa di nippon dulu..
beli sampai sekilo
berpoluh2 gaklah nak mengerjakan.. hehe
tapi tahan berbulan la baru nak abis
olio aglio.. satu lagi kegemaran masa di sana
bila balik sini tn besar tak minat lah pulah..
jadinya order sajalah kalau teringin :)
menu ringkas, tp saya kira sedap..
nak masaknya pun senang :)


Ya Allah, aku memohon keberkatan atas rezeki ini, 
dan bebaskanlah aku dari api neraka

2 comments:

  1. hehe.rajin nye tanya.curious eh nk tau.sy pun suka paru masak pds.sdp kan

    owh.tm x minat eh aglio olio.perut org melayu ni
    xpe.ada lebih,meh pos kt sy ni

    ReplyDelete
  2. sodap..
    ye..paru tu seksa nak mengerjakannya..banyak prosesnya..

    ReplyDelete