Sep 23, 2011

sambal pecal merah dan hijau


variasi sambal pecal..
sedap kan makan pecal ni. lagi2 kalau sambalnya sedap
kuah merah, sambal instant. tinggal curah air masak secukup rasa. manis.
yang hijau ni saya buat. kacang sikit je, stok abis.
malas lak tu nak buang kulit kacang, so tak berapa cantik lah sambalnya..
dalam bancuhan curah serbuk udang kering, baki buat mee bandung. yummy

mempersembahkan, yang dah sedia diratah ;) 

makan juga dgn ikan goreng tepung dan cumi2 goreng..
hah berejam la jawabnya makan 

5 comments:

  1. terliur nengok pecal..lama dah tak makan .

    ReplyDelete
  2. sedap... tu y lambat nak abis makan..hehe

    ReplyDelete
  3. ez,pecal adalah feveret saya!..hehe.kalu gi kedai makan tgh hari,mmg akakn amik lauk pecal..
    opsss..makan je tau.buat nye malas! keke

    rajin ez

    ReplyDelete
  4. sedapkan.. kta pun suka, lg2 kalau ulamnya macam2 dan sambalnya sedap. ni buat sebab takda kedainya la kat sini...hehehe

    ReplyDelete