Jun 9, 2011

evolusi telefon

alkisah tentang telefon pulak lah. ternampak iklan ini.
nak cakap tentang teknologi ni pun, isk kurang sangat ilmu nya
ilmu membeli tu adalah ;)
imbas kembali kisah telefon bimbit y pertama. dah tentulah sponsor dari ayahanda.
itu pun cam musykil kenapa dia belikan. hehe
sebab biasanya kalau nak apa2 mesti dia suruh kerja & pegi beli sendiri.
mujurlah saya tak menjawab, dah kita bawah umur lg, cemana nak kerja..
kita cuma diam tanda redha, bahawa kita takkan dapat secara percuma apa y kita nak ;)
tapi kita syak, ayahanda geram sbb sepupu dpt phone percuma dari pakcik
tapi kita tak dapat..
maka merasalah kita dapat barang percuma tiba2

masa tu tahun akhir pengajian. zaman-zaman kegemilangan nokia 3310.
kita dapat sony ericson biru. dah tak ingat cemana rupanya.
dah tentulah besar dan berkotak. sim card lak harga beratus
call in adalah semata2 dari penaja. 
y lain2 tu biasanya datang dari kawan lelaki kawan-kawan saya.. 
hehe i tak kisah..
itu je lah telefon y berpenaja. selebihnya, memang lah kena beli sendiri
antara bekas-bekas telefon saya.

sony ericson putih slide ni terakhir kut sebelum datang sini.
tp ada pencuri jahat y suka2 je amik. termasuklah jam tn.besar saya.
saya beli pakai duit gaji sendiri tau, tp pencuri tu sedap rasa je amik.
huh! bukan takat phone tu je, malah mesej2 mahal saya ada sekali dalam tu.
kejam!

sebenarnya y kat atas tu y masih dalam ingatan saya.
hakikatnya ada lebih banyak dari itu.
ya, saya memang pantang jumpa.. maka dengan segera saya nak menukar.

owwhh sekarang semakin dapat mengawal perasaan ini.
puncanya, malu dengan tn besar
y amatlah berjimat tentang segala hal
maka dengan lemah lembutnya saya cuba menuruti sikap baiknya
~amin. err ke sebab dah kena marah.. kih kih kih

17 comments:

  1. belikan iphone u..plsss plsss

    ReplyDelete
  2. tahun 2000 pakai 3210 amat glamour waktu tu. muahaha.. teringat zaman2 study dulu suka bebeno belek2 hp, sekarang pandang sebelah mata je ye. anytime boleh tukar2 kan. hehe...

    ReplyDelete
  3. Liza ingt lg..fon yg mula2 Liza beli beli dgn duit sndri adalah nokia 3310..huhuhu..

    ReplyDelete
  4. tunggu tuan besar bermuarh hatila baru dapat tukar2 telefon..heee

    aa nak panggil kak ape eh..nama easy? macam pelik pulak..heee :) akk belajar ke skang?

    ReplyDelete
  5. tunggu tuan besar bermuarh hatila baru dapat tukar2 telefon..heee

    aa nak panggil kak ape eh..nama easy? macam pelik pulak..heee :) akk belajar ke skang?

    ReplyDelete
  6. hehe.saya tgh ingatkan model apa yang pertama sy pakai dulu..yang pasti bukan nokia la..

    tapi pernah pakai 3310.hehe.
    itu campak dinding pun,kebal je kan..keke

    ReplyDelete
  7. sy pakai tepom cikai je sini, student mesia lain semua iphone sob sob sadis betul...

    ReplyDelete
  8. kucingorengemok: sayangnya kita tak pernah ada..hehe

    cahaya: tu i punya ada, nak ke? halfprice pun ok..;)

    asmara: ecewahh skrg dah sebelah mata je ye..takyah nak bkira2 lg kan

    ummiAlesya: huhu kita byk koleksi sony dr nokia ;)

    アヌム ちゃん : tunggu tn besar??? ahahahaha (^_^)
    bunyi nama cam gtu la. kalau tak cukup easy, boleh panggil ez..hik2

    ReplyDelete
  9. ryna: huuiii semua fan 3310 nampaknya nih..;)

    ashra: wah2..sian 3310 tu, wpun dia dicipta dgn kekebalan.. ;)

    hanis: asal bfungsi macam fon, sudah la kan.. tp tu la, kdg2 dtg keinginan (^-^)

    ReplyDelete
  10. haha,dulu phone 1st adelah 3310..rs cam gah sungguh.skang kat sini guna phone lebihan org je.mls nak ikat contrct ngan telco.eh, tp ptg td baru Mr K belikan iphone 4 white tuh(kununnya adiah anibeseri)..hahaha, suka makyung.tp,lom rasmikan lg..malu + batak pun ye jugak..

    ReplyDelete
  11. tu diaaaa.. dapat ip4 tu.. kita ni kalau sampai dapat free mcm tu, haiii tatau lah apa lg nak dikata.. hik2..cepat2 la rasmikn, kena hargai tu dr y tsayang ;)

    ReplyDelete
  12. Salam kjg bls dr Kuantan Nur, thanks ya masuk dapur kecik akak tu...happy blogging....!

    ReplyDelete
  13. thanks akak, sudi singgah sini jg ;)

    ReplyDelete