Jan 5, 2014

Playground bawah pokok

Tahun sudah, ada beli set buai, slider, see-saw terpakai..
tapi tersadai je sementara nak cari lokasi sesuai
Ingat nak tambak tanah lapang tepi rumah, tapi panas lah jadinya, 
sebab pokok besar pun x tanam lagi wat lindung panas matahari
nak tunggu besar, makan bertahun
budak2 sudah mulai main juga buaian semua tu, 
walaupun kita tak pasang elok2 lagi
sudahnya pindahkan lah playground set ni 
bawah pokok rambutan, pisang, jambu, durian n ciku...
redup..
takdalah makpak budak terjerit2 sebab anak2 main panas kan
yang bersihkan ni pun budak2 kampung gak.. 
sebab diorang jg y tumpang main sama2 nanti..
tengo tu..tanah memang tak rata, sebab tanah asal.. berselirat dengan akar pokok
belum sempat lagi nak tambak tanah bagi rata
ingat nanti2 nak juga letak bunga, pokok pagar keliling..
Tapi itulah, baru je nak pegang, 
da cik puan kecik tu panggil2 ajak join dia guling2 atas playmat.. 
lagi syiok.. errr malas ke @
Acik ni.. hehe

Tengok dari jauh, landskap memang x lawa la..
serabut lagi kan..
kalau dapt tanam rumput tebal tu ok juga.. 
ini asyik rumput semak je y rajin muncul.
xyah suruh tumbuh pun rajin je tumbuh..

setakat ni memang ramai2 main sama2,
budak2 mengaji rumah mil...err mak pak budak pun ada y join sama :)

walaupun tak lawa cam taman lain, nak sedapkan hati, boleh je laaaa
Layankan je dulu mana y ada, mana y sempat..
at least xlah hampakan tn muda bila dia ajak g playground main buai..
y ini anytime of possible dia boleh g main sekejap...
jangan dia mintak pool pulak sudah..

eh.. hahaha

esok johor cuti weekend, 
ermm agak2 sempat tak nak tambah 
tanam pokok renek tepi2 taman mini tu ya...

6 comments:

  1. wah syoknyee.2nd hand mhl x,,igt tmn permainan td heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. berapa ntah..2 ratus plus kut,3 barang.. hehe

      Delete
  2. okla tu xde mhl mana kan.syok aa ari2 boleh main xyah berebut dgn org len hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. berebut juga.. namanya pun budak2..hehe

      Delete